вторник, 24.09.24
9.6 C
София
12 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      МЛАДЕЖИ ЗАГИНАХА ПРИ ПОЖАР В НОЩЕН КЛУБ В РУМЪНИЯ

      Най-малко 27 младежи на възраст между 14 и 16 – годишна възраст загинаха, а близо 200 са ранени при пожар, избухнал в нощен клуб в столицата на Румъния – Букурещ. Нещастният инцидент е станал по време на рок-концерт в нощното заведение, около 23:00 часа местно време. Това съобщават румънски и световни медии.

      Сред ранените има много тежко пострадали. Очевидци на трагедията разказват пред медии, че първоначално е избухнал пожар, причинен от пироефекти, които са били използвани по време на концерта. След избухването на пламъците се е чула силна експлозия. Най-близката болница е била препълнена с пациенти и поради тази причина пострадалите са настанявани в първото следващо здравно заведение със свободни места. Екипите на Спешна помощ са оказали помощ и на ранените на тротоара пред клуба. На мястото са пристигнали над 60 линейки.
      Здравният министър на Румъния определи ситуацията като кризисна и призна, че правят невъзможното за да помогнат на всички призиви за помощ. Вицепремиерът Габриел Опрея потвърди смъртта на жертвите, които са загинали на място, а единият от тях е починал на път за болницата.
      В клуба е имало около 400 души. Помещението, в което се е помещавало нощното заведение е сградата на бивша фабрика. Мястото е имало само две малки врати, предназначени за авариен изход.
      Премиерът на страната Виктор Понта е прекратил визитата си в Мексико и се е върнал в Букурещ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ