понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЕС се споразумя за нов пакт за миграцията

      Държавите от Европейския съюз одобриха мащабни реформи в умиращата система за убежище в блока, тъй като кампанията се разгаря за общоевропейските избори следващия месец, като се очаква миграцията да бъде важен въпрос, предаде АП. 

      Новият пакт за миграцията и убежището беше официално одобрен от министрите на икономиката на 27-те държави от ЕС, слагайки край на повече от осем години работа за пренаписване на правилата за работа с хора, които влизат в Европа без разрешение.

      Министрите от правителството на ЕС одобриха 10 законодателни раздела, които са част от пакта, обхващащи повече от 1500 страници правен текст. Унгария и Полша, които отдавна се противопоставят на всяко задължение на страните да приемат мигранти или да плащат за тяхната издръжка, гласуваха против пакета.

      Новите правила определят насоките за проверка на хората, за да се установи дали отговарят на изискванията за някакъв вид закрила, като убежище, или депортирането им, ако не им е разрешено да останат. Основните политически партии смятат, че пактът дава отговори на въпроси, които разделиха нациите, откакто над 1 милион мигранти нахлуха в Европа през 2015 г., повечето от които бягаха от войната в Сирия и Ирак. Те се надяват, че реформите ще лишат крайната десница от кислород за печелене на гласове на изборите на 6-9 юни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ