понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Захарова: Ако ЕС санкционира руските медии, същото чака и западните журналисти в Русия

      Русия предупреди Европейския съюз, че ако наложи ограничения на руските медии, тогава западните репортери в Русия ще почувстват бърз, груб и болезнен отговор от Руската държава. Това съобщи „Ройтерс“. На 6 май Bloomberg предаде, че вицепрезидентът на Европейската комисия Вера Йоурова е казала, че ЕС ще санкционира „Гласът на Европа“, заедно с „Российская газета“, „Риа Новости“ и „Известия“.

      Мария Захарова, горовител на руското външното министерство, предупреди, че западните кореспонденти ще „почувстват отговора“, ако ЕС предприеме действия срещу руските медии.

      „Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии и журналисти, тогава, независимо, че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да почувстват нашите ответни мерки“, каза Захарова, като добави, че отговорът „ще е болезнен“.

      Говорителката на външното министерство подчерта, че всеки ход за ограничаване, на която и да е руска медия, веднага ще доведе до отговор в Русия срещу западни кореспонденти.

      „Ако само една руска медия бъде подложена на неоправдани ограничения, тогава тя ще рикошира срещу колегите им тук в Русия, имам предвид западните журналисти“, довърши Захарова.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ