петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      СО: Великобритания съобщи, че Бранчевски не участва във фирми

      Властите във Великобритания са съобщили, че името на отстранения кмет на район „Илинден“ Емил Бранчевски е отписано от регистъра за участие във фирми, защото е установено, че той не е давал съгласие за това.

      Информацията е съобщена на адвокатите на Бранчевски в България.

      Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

      БГНЕС припомня, че в края на юни Общинската избирателна комисия в София прекрати правомощията на кмета на район „Илинден“. Бранчевски бе избран за кмет от листата на ПП-ДБ.

      Причината за предсрочното му отстраняване от длъжност е фирма, която си открил през февруари тази година във Великобритания.

      Още през май Бранчевски оспори твърденията за негова фирма с мотива, че това е измама и някой е откраднал личните му данни, а целта е била да бъде отстранен от поста. През март пък, малко след като стана ясно за откритата фирма, Бранчевски даде брифинг, в който съобщи, че станал жертва на киберизмама и някой откраднал личните му данни. След проверка в Британския търговски регистър се оказа, че дружеството е регистрирано на 18 февруари тази година.

      Общинска избирателна комисия е постоянно действащ орган и разглежда всички жалби и сигнали подадени до нея. Отдавна е известно, че има сигнали срещу кмета на Илинден за несъвместимост“. Това заяви ден по-късно председателят на ОИК Полина Витанова.

      Срещу Бранчевски има 2 сигнала в ОИК – единият е, че продължавал да работи като лекар в Германия, а другият – за откритата фирма. I БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ