неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЧВАРОВА: ИМА СПАД В МИГРАЦИОННИЯ НАТИСК КЪМ БЪЛГАРИЯ

      В парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза, че се наблюдава спад в миграционния натиск към България. Тя добави, че основната задача сега е да се ограничи и неутрализира нелегалният трафик на хора и да се регистрира всеки, който преминава през страната ни.
      В местата за настаняване има пренаселване от хора, които искат бежански статут и празни места там, където работи Държавната агенция за бежанците, каза Бъчварова. Ще има реорганизация, за да насочим хората от едните центрове към другите. Готови сме да се справим и с по-тежки ситуации, допълни тя.
      Преградното съоръжение по границата с Турция продължава да се изгражда, но с по-слаби темпове от очакваните, каза Бъчварова.
      България не е поемала задължение да приема допълнително бежанци
      На последната неформална среща на лидерите на ЕС България не е поемала задължение да приема допълнително бежанци, съобщи вицепремиерът.
      В центровете за настаняване сега има около 2000 души, които са поискали статут на бежанец. Много от хората получили този статут не са в България, каза Бъчварова.
      През последните няколко години емигрантите, влезли в страната, са около 15 хиляди. Точната статистика обаче е голям проблем не само за нас, но и за цяла Европа, защото част от хората не се регистрират, посочи тя.
      Бъчварова подчерта обаче, че сътрудничеството с Турция е много важно, защото ако имаме 500 – 600 души задържани на нашата граница, то в Турция задържат около 5000 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ