сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      СИНДИКАЛИСТ: 10 -15 000 МОЖЕ ДА НАПУСНАТ МВР

      10-15 хил. души вероятно ще напуснат МВР. Докато не бъде оттеглен проектът, орязващ социалните придобивки в системата, няма да преговаряме.
      Това каза за БНР зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Борислав Мазнев по повод протестите на полицаите.
      Правителството обяви, че смекчава проекта, като придобивките (за 20 заплати при пенсиониране) ще отпаднат за новопостъпили служители (ще станат 10). Отпуските обаче се намаляват от 30 на 20 работни дни за всички, а добавките за прослужено време влизат в заплатата – пак за всички.
      Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза вчера, че ще бъдат разписани всички подадени до момента няколкостотин рапорта за напускане.
      Мазнев каза, че след Нова година няма да има кой да пази границата и пожарникари, които да се отзоват на сигнал. 
      Премиерът Бойко Борисов се обърна вчера към главния секретар на МВР Георги Костов с думите, че е крайно недопустимо униформени служители, без разрешение, да дават пример как се вършат незаконни действия. 
      Той смята, че обществото подкрепя полицейските протести.
      Мазнев коментира, че резкият спад на броя на полицаите, които работят на терен, охраняват държавната граница и се борят с престъпността, ще доведе до повишаване на криминогенните фактори.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ