неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      ЗА АГЕНТУРНО МИНАЛО ЩЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ ПОВЕЧЕ ХОРА

      Да бъде разширен кръгът на лицата, проверявани за принадлежност към бившата ДС и разузнавателните служби на армията, предлагат депутати от ГЕРБ и РБ.
      На осветляване ще подлежат кандидатите за районни кметове, техните заместници, главните секретари и директорите на дирекции в регулаторните органи като КЕВР, КФН, КРС, КЗК , според промените в закона за досиетата, внесени от Мартин Димитров и Петър Славов /РБ/, и Методи Андреев /ГЕРБ/.
      Сред проверяваните за агентурно минало да бъдат и квесторите в списъка на БНБ, обясни пред журналисти в парламента Петър Славов, цитиран от БТА.
      Мартин Димитров допълни, че очакват резултатите от проверката на квесторите, включително и на тези в КТБ По думите му, една от причините да бъдат направени тези предложения са опасения , че бившата ДС продължава да взима ключови решения в държавата.
      Предвижда се и облекчаване на процедурата за предварителна проверка на кандидатите за публични длъжности, като занапред няма да се изисква изричното им съгласие. На проверка за принадлежност да подлежат и съдебните заседатели, инспекторите към ВСС, членовете на ръководството на общински или държавни дружества или на такива с 50 на сто участие на държавата като „Булгаргаз“, БЕХ, НЕК, „Южен поток“- България, са предвидили също вносителите.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ