петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Мицкоски: „Македония“ дълго време беше държана като заложник на миналото

      „Македония дълго време беше държана като заложник на миналото. Трябва да се съсредоточим върху бъдещето и върху това, което идва с него“.

      Това заяви във видеообръщение във „Фейсбук“ премиерът на Северна Македония Хриситян Мицкоски. Той за пореден път не използва конституционното име на страната. Изявлението на Мицкоски дойде по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

      Мицкоски отбеляза, че е осъществил среща с различни лидери на държавите-членки на НАТО, но отличи тези с премиерите на България и Албания – Димитър Главчев и Еди Рама.

      „Мога да кажа, че изпратих няколко послания, най-важното от които е, че дълго време регионът и Македония като държава бяха заложници на миналото. Трябва да се съсредоточим върху бъдещето и върху това, което идва с него. Нека направим така, че Македония отново да се гордее, но и Балканите отново да се гордеят. Нека бъдем добри съседи, да се разбираме и да си сътрудничим. Това е, което гражданите очакват от нас, и това е, върху което аз, като министър-председател, ще се съсредоточа през следващите години“, каза премиерът на РСМ.

      „Освен това бих искал да кажа, че второто послание, което отправих, е, че времето на извитите гърбове е отминало, времето на корумпираните политици, които идват от Македония, и на политиците, които са готови да защитават своята корупция и престъпност и да правят буквално всичко. Да подпишат всичко, да приемат всяко унижение, което ще им бъде предложено на масата, само за да защитят своята престъпност. Това време вече е история и минало. Трябва да говорим като истински партньори, да говорим като съседи, защото партньорството и добросъседството е двупосочна улица и ние искаме да я подхранваме и да я виждаме само по този начин“, добави той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ