събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Орбан призова за смяна на председателя на ЕК: Последните 5 години са най-лошите за ЕС

      Унгарският премиер Виктор Орбан призова за смяната на Урсула фон дер Лайен като председател на Европейската комисия (ЕК), определяйки последните пет години като най-лошите в историята на ЕС.
      Според Report, в интервю за германската медийна група Funke, унгарският лидер предложил тази промяна, когато го попитаха защо възпрепятства назначаването на фон дер Лайен за втори мандат.
      Орбан приписа позицията си на „ниската ефективност“ на фон дер Лайен, заявявайки, че „зелената“ трансформация е била пълен провал на управлението и пакетът за миграция не успява да се справи с проблемите, които съществуват.
      Той подчерта, че Европа се нуждае от по-ефективно лидерство и че има много талантливи политици, способни да го осигурят.
      Премиерът подчерта, че на последните избори за Европейски парламент хората са демонстрирали желанието си за промяна в Брюксел.
      „Последните пет години бяха може би най-лошите пет години в историята на ЕС. Успехите на Европейската комисия и брюкселския елит са слаби“, отбеляза Орбан. Той изрази недоволство от сегашната ситуация, като отбеляза, че има вероятност същата управляваща коалиция да остане на власт.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ