петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Москва: Виждаме необходимостта от преговори за сигурността с Вашингтон

      Русия вижда необходимостта от преговори за сигурността със САЩ, но те трябва да са „задълбочени“ и да включват темата за Украйна, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

      „Невъзможно е да се откъснат индивидуални части от общия комплекс натрупали се проблеми и няма да направим така“, заяви Песков по време на пресконференция, попитан дали Москва е готова на преговори с Вашингтон за ядрените рискове.

      „Открити сме за диалог, но той трябва да е широк и подробен и да покрива всички измерения, включително настоящето, свързано с конфликта около Украйна, свързано с пряката намеса на САЩ в конфликта“, заяви Песков пред репортери.

      Песков заяви пред репортери, че списъкът с теми, които Москва и Вашингтон трябва да обсъдят, се увеличава. „Този диалог е необходим. Нужен е, защото проблемите се трупат и има много такива, свързани с архитектурата на глобалната сигурност“, заяви Песков.

      Песков същевременно заяви, че потенциалното присъединяване на Молдова към Европейския съюз е суверенно право на бившата съветска република.

      Според него обаче много от нейните жители искат да поддържат близки връзки с Русия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ