събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Социологически проучвания: Партията на Нетаняху намалява разликата зад Ганц

      Дясната партия Ликуд на израелския премиер Бенямин Нетаняху намали разликата зад центристката партия на бившия министър Бени Ганц, който напусна правителството на военното единство в неделя, показаха две проучвания в петък.

      Проучванията за левия всекидневник Ma’ariv и десния вестник Israel Hayom показаха, че Ликуд печели 21 места зад Партията на националното единство на 24. Проучването на Ma’ariv миналата седмица показа, че партията на Ганц има 27 места, докато в началото на годината, той редовно гласуваше на високите 30 години.

      Проучването на Ma’ariv показва, че настоящата управляваща коалиция печели 52 места в 120-местния Кнесет срещу 58 за основните опозиционни партии, като балансът от 10 места се държи от Обединената арабска листа и левицата Хадаш-Таал съюз.
      Проучването на Israel Hayom постави коалицията на 50 места срещу 61 за опозиционните партии и 9 за UAL и Hadash-Ta’al.

      И двете проучвания показаха, че мнозинството от гласоподавателите биха предпочели Ганц за министър-председател в директен избор с Нетаняху. Проучването на Израел Хайом обаче показа, че ако бившият премиер Нафтали Бенет обедини сили с Авигдор Либерман и Гидеон Саар, други двама десноцентристки политици извън лагера на Ликуд, техният съюз може да победи както Ликуд, така и Партията на националното единство на Ганц.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ