неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ВОЛЕН СИДЕРОВ ИЗЛЕЗЕ ОТ АРЕСТА СРЕЩУ 6000 ЛВ. ГАРАНЦИЯ

      Волен Сидеров и Десислав Чуколов напуснаха ареста срещу парична гаранция от 6000 лв. на човек. Това реши съдът, след като защитата обжалва мярката „задържане под стража“, определена по-рано от прокуратурата за срок от 72 часа.
      Двамата депутати трябва да внесат паричната гаранция до 7 дни. Те обаче вече са свобода по решение на Софийски градски съд. Магистратите се съгласиха с позицията на адвокатът на подсъдимите – Явор Нотев, че задържането на Сидеров и Чуколов е незаконосъобразно. Прокуратурата има право на обжалване в тридневен срок след снощното решение на съда.
      Припомняме, че вчера двамата бяха задържани за 72 часа заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ в изборната нощ. Адвокатът обжалва решението на прокуратурата, която пък поиска двамата да останат зад решетките за постоянно до петък. Така се стигна до ситуация, в която съдът да заседава в късните часове на вторник срещу сряда.
      Адвокатът на Сидеров и Чуколов – Явор Нотев беше категоричен, че вчерашната сага не е театър и случилото се не е по сценарий. По негови думи в крайна сметка просто е приложен законът, който са заобиколили от прокуратурата.
      По-късно през деня се очаква изявление от лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ