петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Ватиканът призова за съпричастност към мигрантите и бежанците

      Главният отговорник на Ватикана за миграцията и социалната справедливост призова гражданите на ЕС, които може да се изкушат да гласуват за крайнодесни партии на изборите за Европейски парламент, да останат съпричастни към мигрантите и бежанците.

      Ватиканът обикновено не заема политически позиции, но по време на 11-годишното си управление папа Франциск последователно се застъпва за правата на мигрантите и призовава за по-хуманитарен подход от страна на западните правителства.

      „Избирателите трябва да се поставят на мястото на мигрантите и да осъзнаят, че те също биха искали да търсят по-добър живот в Европа“, подчерта кардинал Майкъл Черни.

      „Много е важно да разберем какво означава да бъдеш притиснат от реалността, от историята, да бягаш. Често пропагандата или идеологията предполагат, че мигрантите идват от удоволствие или чувство за приключение. Това е невярно“, добави той.

      Кардиналът, син на чешки имигранти в Канада, заяви, че е важно да не се дехуманизират мигрантите. Той призова европейците да приемат тези хора като братя и сестри. По думите му много европейци имат семейна история, свързана с имиграция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ