неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ВКС ПОТВЪРДИ 3 ГОД. ЗАТВОР ЗА ВАЛЬО ТОПЛОТО

      Върховният касационен съд потвърди решението на Софийския административен съд за присъдата от три години на подсъдимия бивш изпълнителен директор на „Топлофикация София“ Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
      Припомняме, че той беше осъден за безстопанственост в особено големи размери, за които му беше наложено общо наказание „лишаване от свобода“ за три години, лишен е да заема ръководна длъжност в държавно предприятие за същия срок и е осъден да заплати в полза на гражданския ищец обещетение за нанесени имуществени вреди.
      Тричленния състав на ВКС приема, че описаните в мотивите на решението неправомерни прояви на Димитров покриват признаците за умишлена безстопанственост. Той не е положил достатъчни грижи за управлението и стопанисването на повереното му имущество на фирмата, от което е последвало неговото разпиляване в размер на над 325 693 лева.
      Подсъдимият е пренебрегнал и грижата за управлението на имуществото на фирмата и при наемането на автомобил, за който е заплатена сумата от 6 562 лева, при наличен ресурс от 200 превозни средства. Нарушения има и при сключването на договори за рекламно обслужване на предвидената процедура за обществени поръчки, довело до заплащането на доставчика на суми над средните пазарни цени. Те са в размер на 66 455, 60 лева.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ