Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Времето в понеделник: Оранжев и жълт код за опасно време в части на страната

          До полунощ явленията ще затихнат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. Ще е почти тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

          За утре е обявен оранжев код за опасно време – дъжд и гръмотевици, за четири области на страната. Кодът е в сила за Монтана, Враца, Ловеч и Плевен. В други седем области е обявен жълт код – Видин, София, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Стара Загора и Велико Търново.

          Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната. В Западна и Централна Северна България има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът в повечето райони ще остане от южната четвърт, слаб, в източните райони – до умерен. Температурите ще се задържат високи, преобладаващите максимални ще са 30° и 35°, в София – около 30°.

          По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобeдните часове ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 17°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

          Снимка: БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions