вторник, 24.09.24
25.8 C
София
29 C
Пловдив
25.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПЛЕВНЕЛИВ: НЕОБХОДИМО Е ГЛОБАЛНО СПРАВЯНЕ С ТЕРОРИЗМА

      Тероризмът представлява глобална заплаха и именно такова трябва да бъде справянето с него. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, по време на церемонията по връчване на висше офицерско звание на военнослужещи от българската армия. По думите му, основна цел на страната е защита на суверенитета и запазване на териториалната цялост. В словото си държавният глава призова за по-силна интеграция с модерна и демократична Европа.
      Росен Плевнелиев добави, че до края на годината ще бъде изготвен планът за развитие на въоръжените сили у нас. Той призова решенията, които бяха взети на Консултативния съвет за национална сигурност да бъдат спазени, като увери, че изпълнителната и законодателната власт няма да намаляват предвидените средства за отбрана.
      По време на церемонията досегашният началник на Щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Пламен Атанасов беше освободен от поста и назначен на длъжността заместник-началник на отбраната със звание генерален-майор. Държавният глава обясни, че въпреки трудностите пред българските военнослужещи, армия изпълнява конституционните и сътруднически задължения в колективната система за сигурност на НАТО и Европейския съюз.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ