неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      АРЕСТУВАХА 6-МА ПРЕДПОЛАГАЕМИ АТЕНТАТОРИ В КИПЪР

      Кипърските власти са задържали шестима предполагаеми терористи на международното летище в Ларнака днес. Всички заподозрени са с френско гражданство, като петима са от турски, а един – от алжирски произход, предаде БНР.

      Арестуваните са пристигнали в страната с полет на ниско тарифна агенция от швейцарския град Базел. Задържани са за разпит, след като органите на реда се усъмнили в подбудите им за посещение на острова.
      Властите в Кипър си сътрудничат активно с Интерпол и Европол. Те са получили потвърждение, че трима от задържаните имат пряка връзка с големи джихадистки мрежи. Другите трима също са свързани с терористични организации, стана ясно от изявлението на министъра на правосъдието Йонас Николау. Той добави, че шестимата кандидат-атентатори ще бъдат депортирани обратно в Швейцария.
      Това не е първият опит на потенциални джихадисти да преминат през острова. Миналата седмица кипърските власти депортираха десетима европейски граждани, за които се смята че са пътували или от, или до Сирия.
      Напоследък, заради териториалното си разположение и евтините самолетни връзки Кипър се превърна в основна точка за нелегално преминаване на потенциални атентатори.
      Терористичните атаки в Париж поставиха всички сили за сигурност в Кипър в повишена готовност, а властите се стремят да сведат вероятността за преминаване на джихадисти до нула.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ