неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ ОПРАВДА ХРИСТО БИСЕРОВ ПО ВСИЧКИ ОБВИНЕНИЯ

      Софийски градски съд оправда бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров по всички повдигнати обвинения за данъчни престъпление.
      Решението беше взето само ден след като прокуратурата поиска 4 години затвор за депутата от ДПС. Бисеров е признат за невинен по обвинения в три престъпления – за неплатени данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон за деклариране на сделки с валутни ценности и за подадена декларация към Сметната палата с невярно съдържание.
      Самият Бисеров отказа коментар по днешната присъда, прочетена от съдия Снежина Колева.
      Бившият председател на Парламента беше обвинен за недекларирани сметки в Швейцария на стойност над 700 000 лв. Според защитата обаче няма доказателство, сочещо, че посочените сметки принадлежат на Бисеров.
      Припомняме, че вчера прокуратурата поиска присъда от 4 години затвор при първоначален лек режим с мотива, че депутатът е с юридическо образование, заемал е важен политически пост и е съзнавал какво престъпление извършва. В съдебната зала обаче Бисеров заяви, че е наясно за какво го обвиняват, но не знае защо.
      От прокуратурата заявиха, че ще обжалват решението на магистратите в установения 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ