неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ РАЗПИТИ В СЪДА ПО ДЕЛОТО „ЧЕРВЕИ“

      Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев и ексдиректорът на ДАНС Владимир Писанчев са на разпит в съда по мегаделото „Червеи“.

      Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров също ще дава показания в процеса за незаконното прилагане на специални разузнавателни средства. Доскорошния председател на Софийски градски съд Владимира Янева се изправя пред съда за незаконно следене на Централизирания полицейски регистър. За изфабрикуване на мотиви към исканията за използване на специални разузнавателни средства, в Софийски градски съд на разпит е и бившият директор на „Вътрешна сигурност“ в МВР Тодор Костадинов.
      Оперативното дело „Червеи“ беше заведено заради съмнения за неразрешен достъп до Централизирания полицейски регистър. Разпитаните до момента твърдят, че то е стартирало по заповед на бившия министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Костадинов е координирал действията, а Светлозар Лазаров не е имал информация за разработката. Владимир Писанчев също е замесен, защото служители на ДАНС през 2013-2014 г. са посещавали вечер регионални дирекции на МВР в търсене на къртици.
      На разпространен в медиите запис, който беше публикуван наскоро стана ясно, че Владимира Янева разисква с уволнената съдия Румяна Ченалова факта, че Писанчев и Лазаров са политически назначения на Движението за права и свободи. Според Янева движението използва службите като свой „последен бастион“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ