неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ЧЕНАЛОВА НА ДВУЧАСОВ РАЗПИТ В ДАНС

      Повече от два часа продължи разпитът на бившата съдийка Румяна Ченалова в ДАНС във връзка с работата й като търговски съдия в Софийски градски съд.
      През последния месец Ченалова често се явява при разследващите. Този път е свидетелствала във връзка с работата си по търговско дело.
      Тя обясни, че има следствена тайна за разпита в спецзвено „Антикорупция“, затова няма да разкрива детайли по дадените показания .
      Бившият съдия коментира предстоящото идната седмица заседание на Етичната комисия във Висшия съдебен съвет, когато тя ще се изправи очи в очи с другия обект на разследване по същата верига – Владимира Янева.
      Пред журналисти Ченалова обясни, че много е обмисляла дали да се яви на очна ставка. В крайна сметка е решила да даде показания, за да покаже, че стои зад твърденията си и е готова да ги защити пред Янева.
      Румяна Ченалова добави, че очаква да бъде обвинена в набедяване заради твърдата си позиция. По думите й делото е обречено на провал, защото никой няма интерес да бъдат разкривани факти около разговорите между нея и Владимира Янева, в които двете коментират схеми за „опраскване“ и „оправяне“ в съдебната система.
      Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че дискусиите между Янева и Ченалова в момента са подложени на техническа експертиза, която ще приключи след 15 дни. Още не е ясно как и дали ще бъде проверявано тяхното съдържание.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ