неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ ЩЕ ПОЛУЧИ НОВ ТРАНШ ПО СПАСИТЕЛНАТА ПРОГРАМА

      Нов транш в размер на 1 милиард евро ще бъде отпуснат на Гърция от спасителната финансова програма. Това беше одобрено вчера на среща на работната Еврогрупа, предава агенция Ройтерс.
      Заместник финансовите министри от еврозоната одобриха изплащането на 1 млрд. евро от договорената през лятото трета спасителна програма за Гърция в размер до 86 млрд. Евро. Правителството на Алексис Ципрас по-рано изтегли от парламента спорен пакет от мерки и законодателни инициативи, свързани със социалната справедливост в страната.
      Преди време международните кредитори изискаха от Гърция да замрази внесен в парламента законопроект за икономическа програма, защото в противен случай на страната може да й бъде отказан следващия транш от жизненоважната финансова помощ.
      Във вторник гръцкият парламент одобри изисквания от кредиторите законопроект за справяне с необслужваните бизнес кредити, частична приватизация на енергийния оператор и мерки за обвързване с постигнатите резултати на заплатите в публичния сектор.
      Агенция Ройтерс съобщи още, че Бордът на директорите на Европейския механизъм за стабилност може да вземе решение за отпускане на 1 милиард евро от договорената с Атина помощ още днес вечерта.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ