петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ФРАНЦИЯ ЩЕ ПРАЗНУВА НОВА ГОДИНА НА ШАН-З-ЕЛИЗЕ

      Традиционното отбелязване на Новата година на един от най-известните булеварди в Париж – Шанз-Елизе, ще се състои въпреки обявеното извънредно положение, след атентатите в страната. Министерството на вътрешните работи взе решението, като това ще е първото обществено мероприятие след атентатите във френската столица.

      Перефектът на парижката полиция Мишел Кадо е на мнение, че терористичната заплаха още не е изчезнала. Опасност от повторни атентати все още има, това сподели Кадо в интервю за вестник „Паризиен“. Разговорите между кметството и силовите ведомства по този въпрос били трудни и продължителни, въпреки това окончателното решение за провеждане на празненството е взел президентът Франсоа Оланд.
      След атентатите Париж понася тежки загуби, заради отлив на туристите. Купувачите в магазините също са намалели, спадала е и посещаемостта на музеите, театрите, както и на луксозните хотели и ресторанти.
      Посрещането на Нова година на площад Шанз-Елизе е едно от емблематичните събития в Париж, което се излъчва пряко по телевизията и стига до милиони зрители, а ако бъде отменено, това допълнително ще навреди на имиджа на Франция, като туристическа дестинация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ