петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      КИТАЙ ПРИЕ ЗАКОН ЗА БОРБА С ТЕРОРИЗМА

      Китайският парламент одобри първия в историята на страната закон за борба с тероризма. Всички 159 законодатели гласуваха със „За“, предадоха ТАСС и БТА. Отделни точки от закона за борба с тероризма се отнасят и до сигурността в интернет пространството. Предвиждат се интернет доставчиците и мобилните оператори да предават на китайските власти кодове за кодиране на информацията и паролите на потребителите. Новият закон задължава телекомуникационните компании да разполагат сървърите си и другото оборудване с лични данни на територията на Китай.

      Американският президент Барак Обама остро разкритикува китайския законопроект. Той е на мнение, че законодателните изисквания принуждават чуждестранните компании, включително американските, да предоставят на китайското правителство конфиденциална информация, както и механизми, които позволяват шпионирането на потребителите. Той нарече точката в закона „масово предаване на лични данни на правителството“. Барак Обама заяви, че ако правителството не промени закона, САЩ няма да сътрудничи с Китай.
      Китайското правителство се защити с тезата, че тези мерки са наложителни, защото терористите все повече си комуникират посредством интернет мрежата. Правителството продължава да поддържа тезата си, че Китай балансира нуждите в борбата с тероризма и защитава бизнес интересите и обществените права, посочи Асошейтед прес.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ