неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ КЪМ ВСС ОБСЪЖДА КАЗУСА „ЛОЗАН ПАНОВ“

      Преди месец председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов изнесе реч, която предизвика изключителен обществен интерес. Днес етичната комисия на Висшия съдебен съвет ще се занимава именно с нея.
      Комисията ще търси отговор на въпроса нарушил ли е председателят на ВКС Етичния кодекс. Ще бъдат взети предвид показанията на съдиите, които започнаха дело срещу него, както и подписката на тези, които подкрепят думите му.
      Гражданската организация „План Б“ твърди, че речта на Панов е политическа, имайки предвид, че според Кодекса за етично поведение на магистратите, те нямат право да участват в партийно-политическа дейност и да се месят в политическите или бизнес средите на влияние.
      Речта си Лозан Панов произнесе в средата на декември, след като ключова част от промените в Конституцията не беше приета. Това доведе до оставката на правосъдния министър Христо Иванов. В словото си, което заслужи аплодисменти от президента, висшият магистрат разкритикува редуцирането на конституционните промени.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ