неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕДНА ГОДИНА УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ВЛАДИМИРА ЯНЕВА

      Съдът призна за виновна бившата съдийка на СГС Владимира Янева за това, че на 25 март 2014 г. протовозаконно е разрешила използването на СРС-та спрямо полицейския регистър за срок от 120 дни. Наказанието на Янева е условна присъда от една година.

      Бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ към МВР Тодор Костадинов беше оправдан за съставянето на исканията, разписани по-късно от Владимира Янева. Костадинов беше обявен за виновен за това, че е използвал достъпа до компютърната система на МВР, за да получи личните данни на едно лице, по-известно като номер 64. По това обвинение съдът постанови глоба от 3000 лв.
      Реакцията на прокуратурата – протест на присъдата, наложена на Костадинов.

      Защитата на Костадинов не е решила дали ще обжалва наложеното наказание, тъй като то няма да бъде вписано в досието на осъдения.

      Припомняме, че Янева и Костадинов отидоха на съд заради скандалната разработка „Червеи“, свързана с незаконно подслушване на лице от системата на МВР. Делото влезе в залата миналата година, а свидетели по него бяха лица като бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и ексвътрешния министър Цветлин Йовчев. И двамата, извикани за показания, определиха разследването като „надут балон“ от Атанас Атанасов, Радан Кънев и Христо Иванов.
      Днешните присъди могат да бъдат обжалвани от прокурата пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ