понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЧВАРОВА: РАДИКАЛИЗИРАНИЯТ ИСЛЯМИЗЪМ ВЕЧЕ Е В ЕВРОПА

      Радикализираният ислямизъм вече е в Европа и ние трябва да предприемаме много категорични и бързи мерки за ограничаване му. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, след като взе участие в Международна министерска конференция за противодействие на тероризма в Дунавския регион, предаде БНР.
      „Колкото и да е голям регионът проблемите ни са общи. Проблемът във всяка една държава се оказва проблем за всички останали”, допълни още вътрешният ни министър.

      Бъчварова поясни, че се чувства удовлетворена от нивото на готовност, което държавата ни има за сътрудничество в тази посока.
      Вътрешните министри на Дунавския регион се обединиха под необходимостта за засилване на работата в 4 посоки – превенцията на тероризма, граничната сигурност, мерки и стратегии, както и засилване обмена на информация между компетентните органи.
      Баварският вътрешен министър Йоахим Херман подчерта, че сигурността по границите е важен въпрос, защото там се крие опасността от ислямския тероризъм.
      По думите му са важни бързите и успешни акции, които ще включват хармонизиране на начините, по които контролираме границите си, добър и бърз обмен на информация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ