понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПОДДРЪЖНИЦИ И ПРОТИВНИЦИ НА МИГРАНТИТЕ СЕ СБЛЪСКАХА В ПОТСДАМ

      Протестиращи срещу мигрантите и контрапротестиращи срещу десните партии се сблъскаха в центъра на немския град Потсдам. За да бъдат предотвратени безредиците се намесиха над 100 полицаи, съобщи Ройтерс.

      Близо 150 подръжници на анти-имигрантската формация ПЕГИДА се събрали на протест срещу насилието на жените в Кьолн. Половин час по-рано в съседен квартал се състоял протест на организации, подкрепящи бежанците.
      Феминистите нахлули в сградата, където се събрали контрапротестиращите, но органите на реда предотвратили директен сблъсък.
      По време на протестите беше забранено и носенето на стъклени бутилки, за да се избегнат по-сериозни безредици.
      Това не е първият случай на протести от подобни анти-имигрантски организации. Подобни демонстрации е имало същата вечер в немския град Йена, където са се събрали контрапротестиращи.
      Анти-имигрантската формация ПЕГИДА свикала протест заради посегателствата срещу жени в Кьолн и други градове, под мотото „Достойнството на жените е неприкосновено“. За да избегне подобни сблъсъци, полицията в швейцарския град Базел забрани първата анти-бежанска и анти-ислямска демонстрация на ПЕГИДА в страната, както и контра-митинг на леви групи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ