вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАД 2 МИЛИОНА СЪБРА „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“

      Една от най-успешните кампании на инициативата „Българската Коледа“ събра 2 милиона и 400 хиляди лева. Само през последния месец са постъпили над 1 милион и 700 хиляди лева от дарения и SMS-и.
      Организаторът на инициативата, президентската институция, гарантира, че всички средства ще отидат за модерна техника за диагностика и лечение на деца в критично състояние, както и за медикаменти и рехабилитация на всички българчета в нужда.
      Родителите им все още имат възможност да подадат заявления за помощ. Разглеждането на молбите ще започне след две седмици. Има вероятност финансирането да се забави, защото разпределението на парите от тази година ще става по Закона за обществените поръчки. Първото заседание на комисията, която определя как ще се разпределят събраните пари, е на 12 февруари.
      Тази година кампанията ще подпомогне децата в реанимация. До момента са получени заявления за купуване на техника за 18 лечебни заведения. 203 са молбите от родители на болни деца, като повечето от тях се нуждаят от средства за рехабилитация.
      Големите български медии са партньори на дългогодишната благотворителна инициатива.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ