неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      24 СА ЖЕРТВИТЕ НА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ТАЙВАН

      Броят на жертвите на земетресението в Тайван достигна 24 души, спасителните служби продължават да намират оцелели под развалините, докато семейства на жертвите чакат наблизо, предаде Асошиейтед прес и БТА.

      Спасителният център в Тайнан, най-тежко засегнатият град, съобщи, че изпод отломките са спасени 171 души след земетресението с магнитуд 6,4, което разтърси района вчера призори. Кметът на Тайнан Лай Чънтъ заяви в интервю от мястото на срутване на сграда, че според оценките на спасителните служби има още 124 затрупани. Много от тях са под развалините.
      Много от спасените са били открити благодарение на информация за възможното им местоположение, получена от съседи, които са успели да излязат. Ранените са около 500 по данни на Асошиейтед прес. Близо 100 от тях все още са били задържани в болницата за по-дълъг срок.
      Кметът на града Лай обяснил, че спасителните операции са се забавили, защото екипите е трябвало да разчистват отломките на ръка. На мястото е пристигнал и доброволен японски спасителен екип.
      Рухналата 17-етажна сграда предизвика въпроси за качеството на стоежа. Вътрешният министър на страната Чен Вейзан заяви, че ще се проведе разследване. В града са се срутили още 9 сгради, а 5 от тях са се наклонили, вследствие на силния трус.
      Световноизвестната поп звезда Мадона изрази съчувствието си към засегнатите от бедствието. Тя беше в столицата на Тайван – Тайпе за два концерта, когато стана земетресението.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ