неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      ЯПОНИЯ ПРИЗОВА ЗА НАЛАГАНЕ НА САНКЦИИ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ

      Япония призова за налагане на санкции срещу Северна Корея заради изстрелването на ракета вчера, предаде ТАСС, като се позова на японския министър на външните работи Фумио Кишида.

      Министърът призова да се ускори обсъждането от Съвета за сигурност на ООН на приемането във възможно по-кратки срокове на твърди наказателни мерки срещу Северна Корея.
      Той определи изстрелването на ракета от изолираната комунистическа държава като сериозно нарушение на резолюции на Съвета за сигурност и подчерта важното значение на международното взаимодействие по въпроса.
      Междувременно японският министър на отбраната Ген Наказани призова Китай да окаже въздействие върху Северна Корея, предаде ТАСС.
      Наказани отбеляза, че Пекин е основният търговско-икономически партньор на Пхенян и му доставя голяма част от потребявания от него петрол.
      Съединените щати вече призоваха Китай да се съгласи на нови наказателни мерки срещу Северна Корея. Според САЩ те трябва да включват забрана на доставките на петрол за КНДР и купуването от нея на продукция на минната й промишленост.
      Съветът за сигурност на ООН осъди изстрелването на ракета от Северна Корея още вчера и обеща да приеме бързо нови санкции срещу изолираната комунистическа страна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ