неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      СХОДНИ УСЛОВИЯ ЗА МИГРАНТИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ СТРАНИ В ЕС?

      Мигрантите нямат право на избор къде да бъдат изпратени, затова условията за настнаяване на бежанци във всички страни-членки на Европейския съюз трябва да бъдат сходни. Това заяви говорителят на Европейската комисия Мина Андреева, цитирана от БТА.

      По думите ѝ в момента се работи за уеднаквяване на условията в различните държави.

      Обикновено при пренасочване на мигрантите се взима предвид дали той има роднини в някоя от страните, познава ли езика на държавата, в която ще бъде препратен и други. По-рано ЕК уточни, че мигрант, който веднъж е бил разселен, няма право да участва в квотите по-нататък.

      Комисията съобщи, че се подготвят планове за действие в извънредна ситуация, каквато има в момента в Гърция. Ако Атина представи плановете си в тази посока, Европейският съюз има много възможности за съдействие и би покрил до 85% от разходите.

      Миналата есен Общността прие квотно правило за разселване на 160 хиляди мигранти. В момента 140 хиляди от тях са в Италия и Гърция, а останалите са в страни извън Европейския съюз. Преди дни комисията съобщи, че по квотите до момента са били разселени не повече от 500 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ