вторник, 24.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      ВИДЕО ПОСЛАНИЕ ЗА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

      На 19 март отбелязваме „Часът на Земята“, в който милиони хори по целия свят ще споделят своето видео послание относно проблемите с климата.
      И тази година редици български институции, сред които Народното събрание и Президенството ще вземат участие в загасването на осветлението за един час. В инициативата ще се включат най-малко 80 български общини, където се провеждат факелни шествия, въртене на огнени топки, акустична музика и други. В свое интервю Георги Стефанов, експерт „Промени в климата“ в организацията „Световен фонд за дивата природа“ коментира, че кампанията отбелязва своят 10-годишен юбилей като акцентът ще бъде насочен към климатичните промени, приети в споразумението в Париж от декември 2015 г. Ще се наблегне и на влиянието на социалните мрежи, които също са глобално свързани, допълни още Стефанов. И в България инициативата е изцяло насочена към хората, които да направят своето послание и да го споделят с близки и приятели в социалните мрежи. Очаква се да има голяма активност и посланията на хората да помогнат за разрешаването на един от най-сериозните глобални промени.
      Припомняме, че началото на инициативата се поставя преди 10 години от „Световния фонд за дивата природа“ в Австралия, тъй като континентът е най-силно засегнат от тези проблеми.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ