вторник, 24.09.24
9.6 C
София
12 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      „ТОДЕС“ НА БЪЛГАРСКА СЦЕНА

      „Тодес“ посещава България от вече 13 години, а тазгодишното турне на балета включва посещения в София (24.03.2016г.), Русе (25.03.2016г.) и Варна (26.03.2015г.)
      Днес в следобедният блок „Делници“ на телевизия „Евроком“ гостува Виолетта Гармашевская, която представи предстоящото посещение на руския балет „Тодес“. Излъчени бяха кадри от различни техни изпълнения на сцена и по време на репетиции.
      Балет „Тодес“ е създаден преди 30 години от хореографката Алла Духова. Формацията започва с група от 25 танцьори на различни стилове като руски фолклорни танци, брейк и класически балет. Първите 6 години изявите на балета са свързани с изпълнения на руски естрадни изпълнители, което ги прави толкова популярни в границите на страната, а по-късно и извън тях. Днес могат да се похвалят с това, че са имали честта да се качат на една сцена със световноизвестни звезди като Майкъл Джексън, Марая Кери и Рики Мартин.
      Интересен факт е, че формацията основава първия в Русия танцов театър с име „Тодес“, еквивалент на Бродуей. Днес името слави най-големият и известен балет в Русия. Не само зрителите, но и танцьорите, които желаят да се включат в екипа не са малко. Кастингите за попълване на екипа се провеждат в Русия, Украйна, Латвия и Литва.
      Феновете на балета ще могат да се насладят на уникалната симбиоза от различни стилове музика съчетани с много вкус, новаторска хореография и авторска музика. Спектакълът включва в себе си много изпълнения от 30-годишната кариера на екипа. Ще бъдат представени образите на Иван Грозни и Хитлер, както и на още две линости, които за сега остават в тайна.
      Добрата новина за почитателите е, че билетите все още не са изчерпани!

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ