понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      Три служителки на ЕК и бивш баскетболист – сред ранените в Брюксел

      Три служителки на Европейската комисия са сред стотиците ранени при вчерашните експлозии в белгийската столица Брюксел. Това съобщи заместник-председател на Комисията Кристалина Георгиева пред БНР.
      По нейни думи съществуват все повече рискове по света от тероризъм, с присъствието на радикализацията и ислямизма във всички точки. Българският еврокомисар беше категорична, че атаката е била тест, изпробващ системата за сигурност на Стария континент след Парижкия петък 13-и. Георгиева заяви, че са били евакуирани три сгради от институцията, защото са били над метростанцията, където стана третият взрив, убил десетки души. По нейни думи проблемът с тероризма се състои от три части – външната политика на страните в конфликт, безопасността на вътрешните граници и готовност на обществото да живее в рисков и опасен свят.
      Освен три служителки на Европейската комисия, експлозиите покосиха и спорта. Бившият баскетболист от Себастиен Белин е сред ранените при кървавите атаки вчера.
      Междувременно стана ясно, че агенти на ФБР и полицията в Ню Йорк ще се включват в разследването на атентатите в Белгия. Причината – част от пострадалите при нападенията, са американски граждани.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ