неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Северна Корея симулира удар с балистична ракета срещу Вашингтон

      Севернокорейски уеб портал публикува на собствения си видеоканал видеоклип, озаглавен „Последен шанс“, в който Корейската народна армия демонстрира силата си, предаде ТАСС.

      В края на 4-минутното видео са показани кадри, на които с компютърна графика е симулиран удар с балистична ракета срещу Вашингтон. В субтитрите към видеото се казва: „В случай на провокация от страна на САЩ ние без колебание ще нанесем превантивен ядрен удар“.

      По-рано Северна Корея в отговор на американско-южнокорейски учения от 2010 година насам, проведе изпитания на балистични ракети, на които присъства Ким Чен Ун. Лидерът на Северна Корея нареди на част от стратегическите войски „да държат под прицел континенталната част на Съединените щати, американските бази в азиатско-тихоокеанския регион, стратегическите обекти в Южна Корея“. Той предупреди, че в случай на провокация от страна на САЩ и Южна Корея ще даде заповед „за нанасяне на ответен удар, като използва всички настъпателни оръжия, включително ядрени бойни глави“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ