петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      София – 3-та по престъпност в Европа

      Българската столица попада сред 17 града в Европа, определени като рисковани за живеене според американската консултантска компания „Мърсър“.
      Проучването се провежда годишно за безопасността и качеството на живот в 230 града по целия свят. Най-опасните градове на Стария континент са Киев, Белград и София, като българската столица заема първо място в рамките на Европейския съюз. Оценката е направена на база критерии като ниво на престъпност, вътрешна стабилност, държавна полиция и правосъдие, геополитическата ситуация със сигурността.
      Германските градове не са сред опасните за живеене. Украинската столица попада на първо място в класацията заради военните действия, които се водят в източната част на страната, докато Белград е сочен като втория най-опасен град заради вандализма и кражбите. Негативите за София идват най-вече заради бунтовете и протестите, които измъчват често най-бедната държава в ЕС. Столиците на Румъния и Хърватия заемат съответно четвърта и пета позиция, следвани от градовете на балтийските държави.
      Класацията излиза дни след терористичните атаки в Белгия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ