четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЩЕ ПОЛУЧИМ 16 МИРД. ЕВРО ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД

      България ще получи 16 млрд. евро за следващия програмен период. Това заяви заместник-председателят на ЕК и комисар по бюджет и човешките ресурси Кристалина Георгиева след срещата си с премиера Бойко Борисов. От своя страна министър-председателят заяви, че инвестициите ще дойдат, когато покажем, че има стабилност в държавата.
      Кристалина Георгиева подчерта, че няма как да води преговори по бюджета в Европейската комисия за в бъдеще, ако тук не усвояваме парите, които вече са ни отпуснати.
      Кристалина Георгиева, зам.-председател на ЕК:
      „За България това са 4,5 млрд. евро от предишния период и имаме 16 млрд. евро за следващия период. Изключително важно е страни, като нашата, които имат огромна нужда от този ресурс да работят с ЕК, така е той да доведе до резултати за нашата икономика и хора”
      Борисов заяви, че именно заради това в следващите дни ще разговаря с президента на ЕК Жан-Клод Юнкер, с Доналд Туск и с Мартин Шулц на срещи.
      Бойко Борисов, министър-председател:
      „Именно това ще се опитаме да представим пред Европа – че България има парламентарно представени партии, които знаят ,че стабилността е над всичко в този момент. Европейските фондове и програми една по една се връщат, което е единствения свеж ресурс в страната. Другият ресурс, който може да влезе, е чрез инвестиции”
      Кристалина Георгиева допълни, че преди 2 седмици ЕК е взела решение да размрази парите по ОП „Околна среда”, а днес са взели решение да започне първата от новите програми. Това са 1 милиард евро за откриване на нови работни места в България.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ