събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      Хиляди колумбийци протестираха срещу правителството на президента Сантос

      Десетки хиляди колумбийци излязоха на протест срещу правителството на президента Хуан Мануел Сантос и мирния процес, който той започна с бунтовниците за прекратяване на въоръжен конфликт, който продължава 50 години, предаде Франс прес.

      Демонстрантите преминаха по улиците на около двадесет градове, облечени в жълто, червено и синьо – трите цвята на националния флаг на Колумбия, призовани от бившия президент Алваро Урибе, яростен противник на мирните преговори с Революционните въоръжени сили на Колумбия /ФАРК/ и Армията за национално освобождение.

      Близо 60 хил. души са участвали в демонстрациите в столицата Богота, както и в Меделин и Кали. Организаторите на демонстрацията обявиха първоначално за очаквани около 300 хил. протестиращи в трите най-големи градове на Колумбия.

      „Сантос предател, оставка!“, „Сантос президент на ФАРК“, „Не на безнаказаността“, скандираха протестиращите.
      Колумбийското правителство обяви в сряда, че ще започне в Еквадор мирни преговори с Армията на национално освобождение, припомня агенцията. Мирният процес с тази бунтовническа групировка ще се води успоредно с преговорите, водени от края на 2012 г. в Куба с Революционните въоръжени сили на Колумбия, най-голямата бунтовническа група в страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ