понеделник, 23.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Антитерористични учения във Франция преди Евро 2016

      Властите във Франция проведоха антитерористично учение в Бордо, за да проверяват готовността на службите за сигурност преди старта на Европейското първенство по футбол, което ще се състои тази година, предаде Франс прес.
      В симулираните упражнения взеха участие над 600 пожарникари, полицаи, лекари от Спешната помощ и армията на Франция. Ученията бяха проведени под наблюдението на вътрешния и здравния министър. В Бордо ще се изиграят две срещи от Евро 2016 и четвърт-финала в турнира. При днешния сценарий на учението трима въоръжени терористи стреляха в тълпата, като единият от тях е предизвикал експлозия, а другите двама са взели за заложници част от публиката.
      Антитерористичните упражнения са с цел избягване на евентуални атаки, подобни на тези от 13-и ноември. Ще бъдат проведени учения във всички видове заплахи – радиационна и биологична.
      Предстои да бъде извършено и упражнение и за евентуална химическа атака на стадиона „Жофроа Гишар“ в Сент Етиен, който ще бъде домакин на четири мача от първенството.
      Евро 2016 стартира на 10 юни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ