понеделник, 23.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ако мигрантския поток намалее – Германия отваря границите

      Транспортирането на мигранти от Гърция към Турция е временно спряно. След като в понеделник група от 202 пакистански и афганистански граждани пресякоха остров Лесбос и се отправиха към Хиос в Турция, повечето от тях са били върнати обратно на гръцка земя вчера. Причината е, че те не са били достатъчно подходящи кандидати за убежище в Турция.
      Процедурата по връщане на мигрантите е временно спряна и заради увеличения брой молби за подслон. От около 6000 бежанци, 2300 са подали искане за убежище.
      Гръцката армия е предоставила храна на около 2700 души, а в лагерите има повече от 3000. Мигрантите се оплакват от лоши условия и недостатъчно продукти.
      Междувременно Германия обяви, че временно въведеният граничен контрол в страната може да падне ако бежанският поток продължи да намалява. Мярката ще бъде отменена на 12 май, при условие, че вълната се оттегли от Западния хоризонт, категоричен е вътрешният министър Томас Де Мезиер.
      Ситуацията в Австрия също изиграва важна роля за решението на Германия. След като Виена засили граничния си контрол, мигрантският поток е спаднал до нула, при над 140 души дневно, преминаващи през март и хиляди, поемащи по пътя към Запада в първите месеци на годината.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ