събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      Бразилците искат отстраняването на Дилма Русеф

      Мнозинството от гражданите на Бразилия искат отстраняването на президента Дилма Русеф, както и на вицепрезидента Мишел Темер. Това показват данните на проучване на социологическия център Датафоля.

      От анкетираните 61% са подкрепили идеята за отстраняването на президента, а 58% са за премахването на вицепрезидента. Около 60% от бразилците са на мнение, че Русеф и Темер трябва да подадат оставките си доброволно.
      На 11 април специална парламентарна комисия ще гласува въпроса за отстраняването на държавния глава. След това въпросът ще бъде внесен за разглеждане в долната камара на Националния конгрес.
      За премахването на президента от поста ще са необходими две-трети от гласовете или 342 гласа. Ако не бъдат събрани достатъчно гласове, то процесът ще бъде преустановен. В противен случай окончателното решение за отстраняването на президента ще трябва да вземе Сенатът, горната камара на парламента.
      Ако се стигне до премахването на двамата първи ръководители на страната, властта ще поеме председателят на долната камара на парламента Едуарду Куние.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ