неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Икономическата криза в Русия – нищо не се променя

      В какво сериозно положение е икономиката на Русия – числата сочат. Брутният вътрешен продукт (БВП) на страната е намалял с 3.7%, като за сравнeние през 2009 г. е надвишавал 7,9%.

      Според немското издание „Ди Пресе“ решението за намаляване на мизерията е едно – Путин да се впусне в ново външнополитическо приключение. „Ди Пресе“ назовава като основна причина за финансовата криза на Русия срива в цената на петрола. Не на последно място са обаче и западните санкции заради кризата в Украйна

      Немското издание подчерта, че преди дни президентът на Австрия Хайнц Фишър се обяви за сваляне на санкциите, въведени от ЕС спрямо Русия, по време на посещение му в Москва. Според австрийския президент още по-опасна за Русия е изолацията, в която се намира страната спрямо външната си политика и военни действия.
      Изолацията и икономическата мизерия в Русия вървят ръка за ръка. Чуждите инвеститори не вкарват пари в Русия. Точно обратното – притокът на чужди капитали е намалял и притесненията за положението на икономиката на Русия са основателни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ