сряда, 25.09.24
15 C
София
14 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Динкофили и динкофоби

      ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

      Преди около три петилетки имах някаква среща в хотел „Радисън“ срещу Народното събрание. Влизам и гледам на една маса седят Красимир Каракачанов от ВМРО и Петър Курумбашев, тогава от „Гергьовден“. Викам – какво правите, бе, господа. – А, нищо, делкаме си България. ВМРО и „Гергьовден“ таман си бяха направили коалиция и си разпределяха избирателните райони.

      Тази коалиция за малко не успя да влезе тогава в парламента, ама по-късно и Каракачанов, и Курумбашев намериха пътека към него. За сегашното издание ВМРО направи коалиция с националния фронт за спасение на България и сега е част от управляващото мнозинство.

      Но във вторник двамата съпредседатели на коалицията – споменатият Красимир Каракачанов и Валери Симеонов – се разминаха за т.нар. доброволни отряди по границата. Каракачанов ги похвали, а Симеонов смята, че са мутри и трябва да се арестуват.

      Показателно е, че двама политически съратници са на точно противоположни позиции за ловците на глави. В този смисъл Патриотичният фронт е напълно представителен за българското общество.

      От няколко дни ние вече не се делим на русофили и русофоби, на комунисти и на антикомунисти. А на динкофили и динкофоби.

      Динкофилите казват, че след като няма държава, Динковците са защитници на България. Динкофобите също смятат, че държавата е деградирала. Но за тях Динковците са знак за тази деградация.

      Министър-председателят хвали Динковците. Главният прокурор ги арестува. Хелзинският комитет подава сигнали срещу премиера. Динковците се организират за отпор и в подкрепа на премиера.

      Кой като Бойко Борисов. Нищо не прави, а рейтингът расте.

      Вече се чувствам като Мирча Кришан. Не са бежанците главният проблем на България. Проблем са пенсиите от 100 евро, заплатите от 300 евро, крадливата върхушка, обезчовечаването, злобата и омразата.

      Бежанците ще минат и заминат. За добро или зло повечето от тях не могат и да си представят, че може да се живее с 300 евро месечно. Затова минават транзит. Не искат да остават.

      Както впрочем и мнозина българи. Затова и те не искат да остават, а при първа възможност хващат самолета за там, където искат и бежанците.

      Това е трагедията.

      И докато ние се караме, ония, дето не им пука нито за бежанците, нито за Динковците, нито за нормалните българи, си делкат България.

      Докато не остане нищо от нея.  

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ