вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      Несебър ще таксува продажбата на сувенири, представляващи културни ценности

      Продажбата на сувенири, предмети или артикули, представляващи или съдържащи изображения на Старинния град в Несебър ще бъде таксувана. Нововъведението е съобразено със Закона за културното наследство и издадената в негово приложение Наредба за условията и реда за възпроизвеждане на културни ценности в копия, реплики и предмети с търговско предназначение. Това каза кметът на Несебър Николай Димитров.

      Всички, които търгуват с такива предмети ще трябва да уведомят община Несебър със заявление, в което трябва да посочат броя на сувенирите, които ще създават, разпространяват или използват с търговска цел.

      Търговците ще могат да сключват договори с общината срещу заплащане на цена в размер на 0.20 лева за брой предмет. На сключилите договори лица ще се предоставят съответния брой холограмни стикери с логото на Община Несебър.

      Несебър е първата община, която ще въведе такава такса. Приходите ще бъде използвани за подобряване, опазване и съхранение на културно-историческото богатство на старинния град.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ