вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      Открива се шестото издание на Софийски фестивал на науката

      През месец май в рамките на Софийски фестивал на науката ще имаме възможност да се срещнем с едни от най-големите световни умове и да се докоснем до най-новите открития на нашето съвремие.

      Между 12 и 15 май София отново ще се превърне в столица на науката. Тогава ще се състои шестото издание на Софийския фестивал на науката в парка „Заимов“ и театър „София“. Това съобщиха организаторите от Британския съвет. На събитието ще бъдат представени 69 събития за всяка възраст , както и над 27 щанда с експерименти и демонстрации. Програмата на фестивала може да бъде видяна онлайн. Билети могат да се закупят от Театър София или да се вземат пропуски със запазени места за безплатните събития. Специално за събитието от Университета Лестър пристига екип, който ще покаже 3D-принтирана реплика на скелета, доказано принадлежал на Крал Ричард Трети.

      Фестивалът е създаден през 2011г. от Британски съвет и Форум Демокрит, под патронажа на Министерството на образованието и науката. Това е мястото, където се сливат наука и култура и се превръщат в чудеса. Събитието е включено в Културния календар на София и се провежда в партньорство със Столична община.
      Софийският фестивал на науката е съучредител на Българската фестивална асоциация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ