неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Светкавици отнели живота на 65 души в Бангладеш

      За четири дни в Бангладеш светкавици са отнели живота на 65 души. Това се случва в период, в който страната се намира в сезона на най-силните бури на територията си, предаде Си Ен Ен.

      Сред жертвите преобладават селкостопански работници и строители. По -голямата част от инцидентите се случили в северните и централните селски райони на Бангладеш, обяви Реза Ахмед, генерален директор на националната служба за кризисни ситуации.
      Най-смъртоносният ден е бил четвъртък миналата седмица, когато светкавици са отнели живота на 34 души. В петък броят на жертвите бил 21, седем са в събота и трима в неделя.
      Между март и юни, преди началото на сезона на мусоните, над Бангладеш се развихрят изключително жестоки бури. До това се стига поради сблъсъка на силен фронт от студен въздух, идващ от Хималаите и насочен на югоизток, и топлият въздух, идващ от Бенгалския залив. Поради силното обезлесяване в страната няма дървета, които да привличат светкавиците, а фермерите работят на открито. Миналата година в Бангладеш от светкавици са били убити 274 души. Около 90% от ударените от светкавица хора оцеляват.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ