петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЛАВИ БИНЕВ САМ ВЗЕЛ РЕШЕНИЕТО ЗА ОСТАВКАТА

       

      Слави Бинев подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии. Решението беше взето вчера на заседание на парламентарната група на Патриотичния фронт и беше съобщено от съпредседателя на формацията Валери Симеонов. Самият Бинев заяви, че сам е взел решението за оставката, но искал да го обсъди и с колегите. Оттеглянето на депутата идва след протести на дейци на културата и интелектуалци.
      Съпредседателят на патриотите Валери Симеонов коментира, че се води изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Слави Бинев, без да бъде подкрепена от аргументи и хората, които протестирали са отказали срща както с него, така и с парламентарната група на ПФ. „Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава“, допълни още Симеонов.
      Лидерът на НФСБ обяви, че няма патриотите няма да предложат друга кандидатура за председател на комисията и пожела на всички журналисти и културни дейци следващият председател да има ангажимент да увеличава средставата за култура и процента на български произведения в медиите, както беше заложено в програмата на ПФ.
      Слави Бинев се обърна към журналистите с пожелание следващият председател да помогне на страната и да не сме с трицифрено число надолу по свобода на словото, а да се направят правила, които да направят медиите свободни. „Мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино тази вечер от моя череп“, допълни още Бинев. Депутатът пожела и големи творчески успехи на всички културни дейци.
      Оставката на Бинев дойде след масови протести на хора на изкуството, бойкот на заседанията на комисията от БНТ, БНР и министъра на културата Вежди Рашидов, както и заявената колективна оставка от трупата на Народния театър „Иван Вазов“.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ