събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Защитата на Цветан Василев иска отвод на съдебния състав

      Loading the player...

      Защитникът на бизнесмена Цветан Василев, адвокат Константин Симеонов, поиска отвод на съдийския състав по делото. Причината за това е, че според Симеонов магистратите са предубедени, вследствие на което се нарушават процесуални права на клиента му. 

      Адвокатът Симеонов прочете писмена декларация от името на обвиняемия Цветан Василев, в която бившият мажоритарен собственик на банката КТБ настоява съдът да разреши задаването на писмени въпроси или уточнения към разпита на свидетели от негова страна на всяко следващо заседание. 

      „В случай, че съдът не постанови тези решения на заседанието си на 2.07. 2020 г., настоящата писмена декларация да се счита за искане на отвод на съдия Виржиния Петрова и съдебните заседатели по чл. 274 и във връзка с чл. 29, ал 2 от НПК”, се казва е декларацията, под която стои името на Цветан Василев. 

      Защитникът на Василев обясни, че е бил в Белград и се срещал с подзащитния си във връзка отказа на съда да  го разпита. „Нашата позиция е категорична, че недопускането на негов разпит, особено в съдебната фаза, е грубо нарушаване на процеса и на неговото право на защита, както и на неговото право да дава обяснения по всяко едно време на процеса“, посочи адвокатът пред медиите. 

      Припомняме, че  на 20 юли 2017 г. Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по досъдебното производство „КТБ“. Тогава от държавното обвинение казаха, че актът, във всичките му копия, е над 210 000 страници. 

      По делото са привлечени като обвиняеми осемнадесет лица, разпитани са повече от 400 свидетели, изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица, а обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ