петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЕМ: От “Вяра и общество” не са нарушили медийния закон

      Loading the player...

      В епизода на предаването “Вяра и общество”, излъчен на 6-и юни по Българската национална телевизия, не са допуснати нарушения на медийния закон, констатираха от Съвета за електронни медии, след като изслушаха на свое заседание, продължило над два часа, генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. 

      Сигнали и писма от граждани до БНТ и СЕМ са били  изпратени, във връзка с критика към църквата и правителството в последното издание на предаването. В него гостите на Благоев коментират отпуснатите средства за ремонти на манастири, както и двойния стандарт за вероизповеданията у нас по време на коронавируса.  

      Споровете между Горан Благоев и Синода обаче не са от сега, а  още от 2014-та година, когато клипът забранява гостувания на представители на църквата в предаването.

      Проблемът между журналиста и Синода според генералният директор на БНТ е предизвикан от водещия на предаването и само  той можел да го разреши. Предстои да стане ясно дали Горан Благоев ще бъде наказан, както и дали той ще остане водещ на “Вяра и общество”.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ