петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Узунов е уредил брат си при Бобоков с 5000 лв. заплата

      Loading the player...

      При днешната акция на Специализирана прокуратура в офисите на бизнесменът, обвиняем за търговия с влияние, Пламен Бобоков е установена сделка между братът Пламен Узунов – Атанас Узунов и дружеството на Бобоков „Приста Оил“. 

      „Prezident-Pl. Uzunov” изпраща чрез мобилно приложение писмо до П.Б. с прикачен файл с наименование: „Pismo_za_mandat”. Документът съдържа 6 страници и представлява Писмо за мандат за извършване на консултантска дейност по Проект „Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД“. 

      В писмото е посочено, че цената на услугата е определена в съответствие с времето, необходимо за изпълнение на ангажимента и характера на услугата на екип от експерти в различни области, и възлиза на 5000 лв. без включен ДДС месечно, считано от 01.06.2019 г., за срок от една година.

      В отговор на изпратения от „Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, П.Б. предоставя адрес на личната си електронна поща.

      От прокуратурата установяват, че кореспонденцията между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата многократно обменят информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на България, в т.ч. и кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.

      Сред кореспонденцията наяве излезе още едно лице, това е Румен Петров. 

      На 03.08.2018 г. е извършена комуникация между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov”, според която се урежда среща в столичен хотел. Като ден след това П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” съобщение със следното съдържание: „Румен Петров – Алжир“.

      Румен Петров е назначен като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Алжирската демократична и народна република от 16.01.2020 г. на президента.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ